Elektroakustikk er et relativt nytt felt i Norge også kalt AES Active Enhancement System eller AAS Active Acoustic System. Flere og flere leveranser til konsertsaler og kulturhus viser hvilke fordeler ulike aktører kan få av å basere seg på elektronisk variabel akustikk.

Høyttalere og mikrofoner blir plassert strategisk og diskre i et rom for å skape en akustisk profil for forskjellige bruk av rommet. Systemet drives av en svært fleksibel og skalerbar D-Mitri digital audio plattform. Et høyoppløselig nettverk på 96 kHz audio over Ethernet som kan støtte selv de mest utfordrende og komplekse installasjoner.
Endringer i etterklangstid og tidlige refleksjoner samt en rekke andre parametere vil tilføre økt kvalitet på så vel stemmer og musikalske utrykk i mange forskjellige akustiske settinger.

Dette gir rommet store muligheter for variasjon, det kan for eksempel være storslått konsertsal en dag og rockeklubb en annen, hver med sin unike akustiske opplevelse.

Vi har flere store leveranser bak oss med disse systemene og ser at dette er et felt som vil fortsette å utvikle kulturarenaer i mange år fremover.

Kontaktpersoner

Trond Sørensen

+47 970 64 280
trond.sorensen@brightgroup.com
Director of Installation Division
Bilde av Asle Nilsen

Asle Nilsen

+47 905 96 717
asle.nilsen@brightgroup.com
Head of Pro Audio